Anvil

do. 1 feb
Deuren open: 19:30
Tickets
€ 17,50

Tijdens hun ’40 Years Of Pounding The Pavement Tour’ keren de Heavy metal legendes Anvil terug naar Europa. Met ruim 40 shows verspreid over 13 landen treden ze 1 februari op in de Gebr. de Nobel!

De kiem van Anvil werd in april 1973 in Toronto gelegd, toen Steve Kudlow en Robb Reiner samen muziek begonnen te maken. In 1978, toen Dave Allison en Ian Dickson zich bij het duo hadden gevoegd, ontstond de band LIPS, waaruit later Anvil voort zou komen. Drie jaar later brachten ze in eigen beheer het album Hard ‘N Heavy uit. Kort daarna tekenden ze een contract met Attic en werd de naam van de band veranderd in Anvil. Begin 2009 verscheen Anvil! The Story of Anvil. De film ontving lovende kritieken en werd een doorslaand succes. Het bezorgde Anvil alsnog de erkenning waar het ruim 30 jaar voor had geknokt. De band trad in de zomer van 2009 op als voorprogramma van AC/DC in diverse Amerikaanse arena’s en op diverse grote festivals, waaronder Rocklahoma in de Verenigde Staten en Download in Engeland.

“Anvil! The Story of Anvil”, is een documentaire over de invloedrijke Canadese metalband. In de jaren tachtig inspireerden ze onder meer Metallica en Anthrax, maar hun eigen grote doorbraak bleef uit. Desondanks toert de band nog altijd de wereld rond, op zoek naar eeuwige roem. De vele bizarre personages die ze onderweg tegenkomen – zoals een totaal ongeschikte, vloekende Italiaanse tourmanager die steevast de trein mist – zorgen ervoor dat The Story of Anvil wel iets wegheeft van cultklassieker/mockumentary This Is Spinal Tap. Maar Anvil bestaat echt, en dat maakt het des te grappiger (en pijnlijker). De documentaire is beschikbaar op Netflix.