BIG ONE – UITVERKOCHT The European Show

Er zijn geen kaarten meer te koop. Deze show is volledig uitverkocht.
European Pink Floyd Tribute

De grootste muzikale oogst is nog steeds onmiskenbaar afkomstig uit de jaren zestig. Qua diversiteit werden in dit decennia de sappigste vruchten ooit afgeworpen. Een alsmaar uitdijende muziektuin die bijna dagelijks verraste met een nieuw exotisch soort, de stengels kromgetrokken door hun hoogzwangere geluidsknoppen. Prominenten als The Beatles en Elvis Presley konden hier languit zonnebaden op het zuiden terwijl diep in de donkerste uithoeken een zwarte roos opbloeide. Langs de schaduwzijdes, wars van de zon enkel gevoed door het maanlicht. Een recept dat eigenaardig genoeg klinkt voor de rockband die ruim veertig jaar lang alles en iedereen ontgroeide: Pink Floyd.

Vorig jaar trokken ze definitief de streep onder hun gezamenlijke carrière met het laatste album ‘Endless River’. Een ode aan de in 2008 overleden toetsenist en liedjesschrijver Richard Wright. Hij schreef en componeerde toonaangevende stukken voor het op één na best verkochte album in de geschiedenis: Dark Side of the Moon. Met rake teksten over tijdloze conflicten tussen mens en samenleving met thema’s als vervreemding, materialisme en xenofobie mikte de muzikanten zeker niet op de luchtige luisteraar. De muziek moest prikkelen of zelfs dienen als een stimulans tot bewustwording van de ongekende mogelijkheden die het leven te bieden heeft. Pink Floyd werd een instituut op zichzelf. Gerund door vijf elektronisch gestuurde filosofen met een grenzeloze liefde voor geluid én beeld. Ook grafisch gezien lijken hun optredens eerder op een collectief experiment dat plaatsvindt in de fijnbesnaarde kosmos, dan een muziekuitvoering op aarde. Terugkeren kon wel dagen duren.

De Britse iconen lieten onnavolgbare voetsporen achter. Dus speciaal voor al die kritische bewonderaars gingen we natuurlijk op zoek naar the next best thing…We stuitten op een zestal Italianen die sinds 1990 en zodoende inmiddels 25 jaar lang het repertoire van Pink Floyd in stand houden. Kopstukken uit de internationale krantenwereld bestempelde deze tribute band BIG ONE als de beste van Europa. Maar oordeel zelf en bekijk hieronder alvast de video van leadzanger Leonardo de Muzio die de dromerige stem van David Gilmour knap weet te grijpen. Elio Vergara(gitaar), Claudio Pigarelli(piano), Stefano Righetti( hammond/synth) en Stefano Raimondi(drums/ percussie) leveren de rest van de zwarte magie op een nu al nostalgische avond in de Nobel!