BLAUDZUN + Support: Jeangu Macrooy EUROPEAN TOUR

Blaudzun kondigt Europese tour aan!

Na afgelopen week bekend te hebben gemaakt dat er op 7 oktober dit jaar nieuwe muziek van Blaudzun uit zal komen, plaatste Blaudzun woensdag een video online met studiobeelden en nieuwe muziek. In de video worden ook alle tourdata in 2016 aangekondigd.

 

2007 – 2011
 IN 2007 debuteert de Nederlandse indie artiest onder de naam Blaudzun met zijn EP Loveliesbleeding, die hij, aangevuld met nieuwe songs, als zijn eerst volwaardige LP releaset in 2008 via V2 Records. Met het tweede album Seadrift Soundmachine dat in 2010 verschijnt, maken Blaudzun en zijn zeskoppige band (met broer Jakob Sigmond op gitaar) veel indruk tijdens clubshows en festivals, waaronder het optreden op Lowlands.

2012 – 2013

Na de release van het derde album Heavy Flowers kent Blaudzun twee succesvolle jaren met uitverkochte clubtours in Nederland en België. Daarnaast speelt de band op internationale festivals als Sziget, CMJ, SXSW en Pinkpop. Naast een gouden plaat voor dit album ontvangt Blaudzun ook erkenning in de vorm van een 3voor12-award als Beste album van 2012, de Edison voor beste artiest en de 3FM Awards als beste alternative artiest.

2014

In 2014 verschijnt Promises of No Man’s Land, dat in Nederland de nummer 1-positie bereikt in de album-top-100 en in België de zesde plaats behaald. De gelijknamige single is Megahit op 3FM en Hotshot op Studio Brussel. Daarnaast wordt de track gedurende de Olympische Spelen in Sotsji dagelijks als anthem gebruikt tijdens NOS Studio Sport-winter bij de hoogtepunten van de dag.

De clubtours leveren uitverkochte zalen in Duitsland, Zwitserland, België en Nederland op, terwijl in de zomer wordt gespeeld op festivals zoals Pukkelpop, Lowlands, Hurricane, Southside en Bravalla. Met de single Too Many Hopes for July bereikt Blaudzun de vierde plaats in de Duitse college-charts en de bijbehorende video wordt genomineerd voor een Berlin Music Video Award.

2015-2016

Blaudzun schrijft de officiële titelsong voor het Grand Départ, de start van de Tour de France in Utrecht. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de titelsong van de film ‘Ventoux’ naar het boek van Bert Wagendorp. In het najaar van 2015 stopt Blaudzun met touren en werkt hij met producer en vriend David Douglas aan het debuutalbum van HATY HATY. Met dit side-project brengt hij in maart 2016 een album uit, gevolgd door een korte festivaltour.