Destruction + Bark + Hellbender

TIJDSCHEMA (onder voorbehoud)
19:30 – 20:00 Showtime Hellbender
20:15 – 20:45 Showtime Bark
21:15 – 22:45 Showtime Destruction

 

Destruction
Destruction is een thrash metal uit Duitsland. De band deed vooral in de beginjaren zijn naam eer aan als de bruutste en meest extreme van “De Teutoonse Vier”. Geïnspireerd door Iron Maiden, Mercyful Fate,  Motörhead en Venom, werd in 1982 Destruction opgericht onder de naam ‘Knight of Demon’. Maar in 1984 hebben ze hun naam veranderd naar Destruction. Destruction zette zichzelf en de Duitse thrash in 1985 op de kaart met het debuutalbum Infernal Overkill. De plaat was destijds echt vernieuwend en wordt nog steeds door velen beschouwd als een meesterwerk. Vrijdag 24 november spelen ze in Gebr. de Nobel ter promotie van hun laatste album Thrash Anthems II

 

Bark
Bark is een band uit het Belgische Antwerpen en hebben na een gelijknamige EP in 2015 hun debuut album uitgebracht in 2016 met de naam ‘Voice Of Dog’. In Leiden maakten ze een verpletterende indruk tijdens de “Belgian Metal Invasion” in Leiden. Muzikaal zijn de heren niet gemakkelijk in een hokje te plaatsen. Extreme metal, hardcore, punk, groove metal, death ‘n’ roll of stoner metal allerlei termen die voorbij komen. Ze hebben duidelijk hun eigen sound en passen prima tussen het programma van Destruction en Hellbender.

 

Hellbender
Deze trash metal band uit Leiden opgericht in 2007 heeft al menig optredens achter zich. Geïnspireerd door o.a. Sepultura, Obituary, Anthrax, Metallica, Motörhead, creëren ze hun eigen sound en spelen ze voornamelijk trash metal en death metal.