GET LOST FESTIVAL met o.a. Weval LOCATIE: MARKTSTEEG

za. 24 mrt
Deuren open: 11:00

Get Lost. 15 uur in de Marktsteeg.

Duik vijftien uur lang in een onbekende wereld en verdwaal door de oude fabriekspanden van de Marktsteeg. Nu het cultuurkwartier langzaam gestalte begint te krijgen willen de bewoners de stad uitnodigen voor een voorproefje van wat komen gaat: een plek waar je in de toekomst hele dagen kunt kijken, luisteren, ruiken, proeven en voelen.

Zodra je zaterdag 24 maart de poort doorgaat zullen al je zintuigen dan ook flink aan het werk moeten. De reis begint om 11.00 met een groots gezamenlijk ontbijt, zodat je de hele dag met een goed gevulde buik kunt genieten van voorstellingen, beeldende kunst, films, lezingen en muziek.

De programmering wordt verzorgd door De VeenFabriek, Gebr. de Nobel, T.I.M.E., Bioscopen Leiden, Marktsteeg 10, MC Kassett en Scheltema Leiden.

Line-up:

WEVAL
Weval, Harm Coolen en Merijn Scholte Albers, staat bekend om de warme en prikkelende sound met epische synth melodie├źn en intense, hypnotiserende ritmes. Het jonge producersduo maakte diepe indruk met hun debuutalbum waarmee zij zich in het succesvolle elektronische rijtje van Flume en Moderat vestigen. Vorig jaar stonden ze al op grote festivals als: Lowlands, Pukkelpop en Eurosonic Noorderslag.

Brunch in de Steeg
Word wakker en schuif aan in de steeg. Geniet van een heerlijk zaterdagochtend brunch met mensen uit de buurt.

Veenfabriek – Title with Logo.
Reclames verleiden en fascineren. Paul Koek onderzoekt met een ensemble van 12 acteurs/muzikanten (v) van de Veenfabriek en T.I.M.E. de schoonheid van de commercial en de wereld die er achter schuil gaat.

MC KASSET – KRAAK
Spelen fragmenten uit hun nieuwe voorstelling KRAAK. Met de voorstelling KRAAK doet muziektheatercollectief KASSETT een verwoede poging het Voynich-manuscript de ontraadselen en de code te kraken. Met muziek en filosofie als sleutels onderzoekt MC KASSET wat de invloed van taal kan zijn op een wereldbeeld.

Gerjan Piksen – Orgelwaaien
Composities voor een installatie van orgels en ventilators. Gerjan is een masterstudent van T.I.M.E. Dit is een master van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en de Veenfabriek.