GROTE PRIJS VAN DE BOLLENSTREEK FINALE

Ruim twee maanden lang was de strijd verhit, maar het einde nadert. In de finale van de Grote Prijs van de Bollenstreek in Gebr. De Nobel zullen zes compleet verschillende bands onderling bepalen wie van hen met het grootse prijzenpakket naar huis gaat.

Vijf voorrondes en een halve finale gingen vooraf, waarbij Oliver Cried Wolf, The Beholders, The Backalleys, Dr. Justice & The Smooth Operators en Alexander de Grote in respectievelijk Qbus (Leiden), Scum (Katwijk), Solution (Hillegom), Fascinus (Sassenheim) en Ex-Voto (Voorhout) als winnaars uit de bus kwamen. De zesde band? Die zal bepaald worden in de voorlaatste titanenstrijd: de halve finale in Duycker, Hoofddorp, waar alle publiekswinnaars van de voorrondes elkaar zullen treffen.

Maar het draait natuurlijk allemaal om die ene Grote Prijs, bestaande uit talloze prijzen die iedere band wil winnen. Wat dacht je van opnemen in de Wisseloord Studio’s, spelen tussen de platen bij Velvet Music of eindeloos inkopen doen bij een muziekspeciaalzaak? 

Met genres als indie-, funk & bluesrock, jazz en regelrechte 80s synthpop belooft het een veelzijdig muziekavondje te worden die in samenwerking met Band Talent als opwarmertje ook nog eens voorproefje van de nieuwe lichting biedt. Om het plaatje helemaal compleet te maken treedt ook nog eens de winnaar van 2015 op: SezaH. Meer muziek op één avond is haast niet mogelijk. Zien we je daar?