MARK FOGGO

Mark Foggo, ook wel één van ’s werelds bekendste namen binnen de SKA muziek, begon zijn carrière op veertienjarige leeftijd als gitarist van verschillende bandjes. Halverwege de jaren zeventig verhuisde hij naar Londen om zijn carrière als muzikant uit te breiden. In 1980 bracht hij zijn eerste singel ‘New Shoes’ uit. Dit was het begin van een reeks singels en albums met energieke, high powered nummers waarin Mark Foggo zijn intentieve, muzikale skills laat zien.

Ook in Nederland bleef Mark Foggo niet onbekend. In 1979 vormde hij samen met Simon van der Veen en Melvin van Eldik de band Mark Foggo & The Secret Meeting. De band speelde een kruising tussen new wave en 2 Tone-ska. Mark Foggo & The Secret Meeting eindigde als tweede in de wedstrijd van beste band van Nederland.

In 1987 bracht Foggo een nieuwe band bijeen, genaamd Mark Foggo’s Skasters. In 1989 bracht de band het album SKA PIG uit die zorgde voor een Europese doorbraak. Een groot aantal optredens in Europa volgde.

In 2006 werd door een label uit Tokio een speciale ‘’best of’’ edition van Mark Foggo uitgebracht op de Japanse markt. Foggo toert sindsdien ook regelmatig door Japan.

Momenteel heeft Foggo een eigen label samen met Booking Agent. Verder is hij Co-Label eigenaar van Janine Perfect Skanky’Lil Records. Al-met-al een bezige muzikant.