Rectum Raiders + Black Bone

Ze heten Rectum Raiders. Vijf mannen die anno 2017 de ware betekenis van rock-‘n-roll nogmaals blootleggen: een vuige mix van alles wat hard, snel en zwaar is, met een keiharde trap onder de gordel.

Met hun debuutalbum laten de Rectum Raiders zien de ogenschijnlijke beperking van hun weerzinwekkende naam te overstijgen. Geproduceerd door Jochem Jacobs van Textures gooit dit album een strop om je nek en sleept het je in een genadeloze moshpit van heavy rock-geweld. Verwacht een overdosis high-energy rock-‘n-roll met absurde teksten, intense riffs en onvoorspelbare composities.

Natuurlijk staan Rectum Raiders bekend om hun energieke en losbandige liveshows. Daarmee speelden ze op festivals als Paaspop en Zwarte Cross, en toerden ze door Taiwan. Maar met dit album kruipt de muzikale volwassenheid van de vijf mannen uit zijn schulp.

Dit is echt vet! En als je het kut vindt, dan ga je lekker jazz luisteren.
— Jochem Jacobs (Producer, Ex-Textures)

De band laat zich inspireren door niet mis te verstane rockgoden als Judas Priest, Turbonegro en vaderlandse helden zoals Peter Pan Speedrock. Het lijkt dan ook hoog tijd om de Rectum Raiders te presenteren als de nieuwe garde van het Nederlandse rock imperium.

Pers

“Ik hou hier wel van!”- Guus Meeuwis, Live op DWDD

 

“Deze gasten kennen maar een versnelling: de allerhoogste. Hetero, homo, bi of trans; na een set als deze kun je niet anders dan verliefd worden op de Nijmegenaren.”- Freek Verhulst (3voor12)

 

“[V]oor het eerst de intergalactic glamcore meegemaakt, fan geworden en groupie, wat was het fijn die ontmaagding, Rectum Raiders, amai zeg!”- Roy Smolenaars (Zanger van “Memphis Maniacs”)