Sunday at eight +Support DJ: Buzztrip EP Release

zo. 28 jan
Deuren open: 19:30
Tickets
€ 7,50

Sunday at Eight
EP release
+Support DJ: Buzztrip

Sunday at Eight kan op 28 januari alvast een goed voornemen van het lijstje strepen. Zij brengen deze zondag namelijk hun zelfgetitelde debuut EP uit en vieren dit met een speciaal concert in Gebr. de Nobel. In juli 2017 verscheen hun eerste single ‘The Thrill’ die onder anderen in de Digi Pluggen top 100 en de Indie Advice List van Indie XL belandde. Eind november kwam single nummer twee ‘The Game’ uit.
De retro pop band uit Leiden laat zich inspireren door muziek uit vervlogen tijden. Invloeden van bands als The Beatles, Queen en Madness zijn in de nummers van Sunday at Eight terug te horen. Muziek platform 3voor12 schreef over een van hun optredens: “Wat direct opvalt aan Sunday at Eight is dat ze bedekt is met een jaren ’60 deken. Niet alleen de muziek is er duidelijk door beïnvloed, maar ook de bandleden, van schoenen tot kapsels. Ze lijken erdoor gehypnotiseerd. (…) De vrolijke majeurklanken van zowel piano, zang als gitaar zorgen voor een ‘feel good’ vibe.”
Jan Stroomer van The Stream, een Leidse band die al wat langer meedraait, herkende zichzelf in de sound van Sunday at Eight en besloot hun debuut EP onder zijn eigen label Current Music op te nemen.