THE OBSCURE The Cure Tribute

Begonnen in 1976, bijna 40 jaar op de planken, evenveel veranderd van bezetting en stijl als van onderbroek. Eén ding valt niet te ontkennen: The Cure hoort bij het lijstje van de groten en bij het lijstje van de blijvers. Daarnaast heeft the Cure ook een ontegensprekelijke reputatie als liveband die een zeer gevarieerd publiek weet te boeien(zowel jong als oud, zowel new wavers als pop- en rockliefhebbers).

“the obsCURE” wil tribute brengen aan deze band zonder zich vast te pinnen op een bepaalde periode in de rijke carrière van deze band.

Hierdoor kan the obsCURE zich bij het opstellen van de setlist telkens aanpassen: snelle nog in de post-punk gewortelde nummers (killing an Arab, Boys Don’t Cry,…) uit de beginperiode van the Cure kunnen worden afgewisseld met grote uitbundige dansbare hits (the walk, in between days,…), met aanstekelijke klassieke popsongs (Just Like Heaven, Friday I’m In Love,…) als met donkerdere epische en gothische nummers (A Strange Day, A Night Like This).

The Cure kan teren op een gevarieerd muzikaal verleden (postpunk, goth, rock, pop,…) en ook the obsCURE wil daarom de hele rijkgevulde carriere van the Cure muzikaal zo dicht mogelijk benaderen: sluit je ogen, luister en je hoort the Cure. Indien beamer aanwezig voorzien we ook een videoprojectie tijdens het optreden om nog meer de sfeer weer te geven.

“the obsCURE” bestaat uit zes bandleden vnl. uit de streek rond Antwerpen en werd opgericht medio 2014 door enkele Cureliefhebbers en brengt met zeer veel ziel tribute op een zeer authentieke manier. Zonder twijfel de beste Cure Tribute band die je in de Benelux zal vinden.