The Rumjacks Ierse Folkpunk. Support: The Royal Spuds

Grote zaal
zo. 22 apr
Deuren open: 19:30
Tickets
€ 17,50
Vijf losgeslagen, vurige Australiërs met Ierse roots die een flinke dosis punk rock ten gehore brengen. Hun debuutalbum ‘Gang of New Holland’ uit 2010 bezorgde hen diverse voorprogramma acts op bij Gogol Bordello en UK Subs. Hun video ‘An Irish Pub Song’ werd maar liefst 37 miljoen keer bekeken op YouTube! In 2016 brachten ze hun derde album ‘Sleepin’ Rough’ uit en sindsdien laat de band weer een chaos achter met de ultieme Ierse feestjes waar hun optredens onvermijdelijk op uitlopen.

 

 

Support: The Royal Spuds

Uit de vochtige Zuid-Hollandse aarde is een nieuw soort knol gekropen. Niet het soort met vier hoeven en een groot gebit, maar het soort op twee poten en vergroeid met een muziekinstrument naar keuze. Het zijn The Royal Spuds. Een halfgare punkpuree met stukjes, overgoten met een traditionele Ierse shamrock ’n roll-saus. Zoals “echte” spuds betaamt, zijn de mogelijkheden eindeloos en smaken ze gefrituurd ook nog best. Nog een flinke scheut bier erbij en het feest kan van start!

Met hun uitbundige mix van Folk en Punk (en alle andere stijlen waardoor ze beïnvloed worden) weten The Royal Spuds van elk optreden een waar feest te maken! Citaten als: “Het is angstaanjagend wat deze band kan aanrichten in een zaal die afgeladen vol staat”

Sinds de release van “Start Your Engines (2012)” is de band in sneltreinvaart vooruitgegaan en hebben een hoop mensen weten te bereiken. “Wanted: Drunk ‘n’ Alive” (2013) beklom snel de hitlijsten en behaalde een hoge positie in de ranglijst voor ‘Best Celtic Punk / Rock Albums’ op CFP Radio.  “It’s A Feckin ‘Freakshow” (2015) werd gekozen als #10 People’s Choice en #18 Editor’s Choice voor Best Album 2015 op Irish Pub Radio; en opnieuw een hoge plek op de ranglijst bij CFP.

Met een nieuwe single en een gloednieuwe EP in de planning voor 2018 gaan The Royal Spuds er dit jaar weer helemaal voor!