Thomas Oliver (NZ) + support: Tom James (UK) Singer-songwriter

Singer-songwriter Thomas Oliver uit Nieuw-Zeeland staat niet alleen bekend als één van de beste Weissenborn lap-steel gitaristen, maar weet ook met zijn stem de gevoelige snaar te raken. Met single ‘If I Move To Mars’ wist hij in Nieuw-Zeeland de prestigieuze Silver Scroll Award voor Song Of The Year te bemachtigen en in april verscheen ‘Floating In The Darkness’, het eerste soloalbum waarop zijn rauwe, melodieuze stem te horen is.
Thomas Oliver speelde op festivals als Celtic Connections (Glasgow) en Sziget (Boedapest), en deelde al het podium met legendes als Joe Cocker, Eric Clapton en Fat Freddy’s Drop. In september 2017 trekt hij door Nederland en Duitsland voor een reeks intieme solo-concerten, waarin hij op zaterdag 16 september Leiden aandoet.

Support Tom James

Als Tom James niet aan het surfen was aan de kust van Cornwall (UK), dan was deze singer-songwriter wel aan het jammen op zijn gitaar. James maakt prachtige liedjes geïnspireerd op de oceaan en houdt er een unieke speelstijl op na die verder gaat dan het aanslaan van een paar simpele akkoorden. Hij deed al de support van o.a. James Bay, Nahko and Medicine for the People en Sam Smith, en komt nu ook met Thomas Oliver mee op tour.