Voltage + Support: Apehanger

vr. 23 mrt
Deuren open: 19:30
Tickets
€ 10,00

Voltage
Voltage, in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen, is een 70’s rock band uit de regio Helmond en Eindhoven. Strak als Status Quo en AC/DC en met de bezieling van southern bands als ZZ TOP en Blackberry Smoke zetten de vier brabanders een energieke mix van strakke shuffles en southern rock neer.

In 2016 brult leadzanger Dave zich naar een 2e plek in TVOH en zet daarbij Rock’n Roll weer op de kaart bij mainstream Nederland. Daarna headlined de band een tour met uitverkochte shows bij de bekende poppodia van Nederland. Er worden support-shows gespeeld voor o.a. Miss Montreal en Status Quo in de Heineken Music Hall en festivals als Paaspop en de Zwarte Cross worden op de kop gezet. Intussen werkt het viertal hard aan een nieuw album dat in het voorjaar van 2017 uit zal gaan komen.

Met de EP “Voltage” maakt de band in 2013 haar debuut. Een jaar later volgt de EP “The Story So Far” die binnen een maand uitverkoopt. Het debuutalbum “Travellin’ Men” wordt in april 2015 gepresenteerd in poppodium Nirwana. Daarna volgen 2 succesvolle jaren waarbij Voltage in 2015 voorprogramma’s speelt voor o.a. Status Quo grootheden John “Rhino” Edwards en John Coghlan.
Voltage brengt je terug naar de 70’s met scheurende gitaren over een strakke ritmesectie.

 

Apehanger
Apehanger combineert stevige (hard)rock en blues met southern rock invloeden.
De band bestaat sinds 2006, maar sinds het aantreden van Jef als zanger in 2009, speelt Apehanger in de huidige bezetting. De band bestaat uit (ex-)bandleden van o.a. The Spades, Rene SG, RED en Weltmeister.
In april van 2010 verscheen een EP met de naam “A Place in the Sun”. Er volgden diverse optredens op podia in Nederland en België, waaronder Gideon Music Festival, Breda Barst en Prilpop.
Daarna volgde een periode waarin aan nieuw materiaal werd gewerkt. Begin 2014 wordt hiervan een vijftal nieuwe tracks opgenomen bij de Amsterdam Recording Company (ARC). De EP “Tales Of Modern Men” werd uiteindelijk begin 2015 uitgebracht. Apehanger herdefinieert hiermee zijn stijl; klassieke rock, maar met een onderscheidend geluid. Daarnaast zetten deze tracks de trend voor het nieuwe werk dat in 2018 opgenomen gaat worden,