ZODIAC Supports: RavenEye & Honeymoon Disease

De rockband Zodiac gooit al jaren hoge ogen in thuisland Duitsland en komt naar Nederland. Op 6 oktober treedt het viertal, met Nederlander Nick van Delft in de gelederen, op in Gebr. De Nobel in Leiden. De show staat in het teken van het onlangs verschenen album ‘Grain of Soul’ geproduceerd door Arne Neurand (Guano Apes). Verwacht stevige bluesrock, met jaren 70 hardrock invloeden, in een massieve, moderne jas gestoken. Kaarten zijn te koop via de zaal vanaf vrijdag 6 mei, 10.00 uur.

Invloeden van Led Zeppelin, Black Sabbath, Neil Young, Alice in Chains en Soundgarden, maar noem Zodiac geen retro-band. De Duitse rockers houden volgens grondlegger/drummer Janos Rathmer absoluut van die sound, maar: “Dat is een periode in de muziekgeschiedenis die nog maar ten dele bij onze sound hoort.” Hij kan het weten, want de drummer stond samen met Nederlander Nick van Delft aan de wieg van de bluesrockers die Zodiac zijn. Door de jaren heeft het gezelschap in hun thuisland een enorme staat van dienst opgebouwd, waarbij hun geluid op een organische wijze evolueerde naar een bredere én diepere benadering van rockmuziek. Zonder hun roots te verloochenen zijn de songs van Zodiac ongekend spannend, met een krachtig geluid waarin stoere riffs de ruggengraat vormen.

Met Van Delft op zang en gitaar heeft Zodiac een frontman die gezegend is met uitmuntend gitaarspel én een strot waar je ‘U’ tegen zegt. Tel daarbij het solide ritmewerk van de door de wol geverfde Rathmer, bassist/toetsenist Ruben Claro en de altijd betrouwbare slaggitarrist Stephan Gall en je snapt waarom Zodiac inmiddels vele Duitse concertgebouwen vulde met het betere gitaarwerk en festivals aandeed als Wacken Open Air, Hellfest en Roadburn in 013.

In het voorprogramma ook twee niet te versmaden bands. Zo treed de Zweedse rockers Honeymoon Disease op als ook de Engelse garage/bluesrock band RavenEye, dat eerder al opende voor Deep Purple.

Een avond waarbij je gewoon weer eens lekker met je vuist in de lucht kan gaan genieten!