Over Gebr. de Nobel

Visie

Het belang van Leidse nachtcultuur

De Leidse nachtcultuur bestaat uit alle kunst en cultuur die grofweg tussen 22:00 en 6:00 wordt aangeboden, waaronder nachtclubs en muziekpodia. Alle ontmoetingsplaatsen die een relevante sociale rol vervullen in het Leidse nachtleven, waaronder cafés, bars, eenmalige festivals en evenementen, zijn ook onderdeel van de nachtcultuur. Naar schatting maken jaarlijks bijna 500 duizend mensen gebruik van de Leidse nachtcultuur.

 

De nachtcultuur heeft economische, culturele en sociale waarde. Het gaat daarbij niet alleen over nachtcultuurbezoekers uit en bezoekers aan de stad, maar betreft ook de ruim 500 arbeidsplaatsen die de nachtcultuur in Leiden verzorgen. De jaarlijkse gebruikswaarde in Leiden (de meerwaarde die mensen hechten aan hun bezoek) wordt geschat op ruim €3.000.000. De culturele en sociale waarde van nachtcultuur bestaat uit het bieden van een plek waar ideeën en creativiteit uitgewisseld en ontwikkeld kunnen worden en waar bezoekers hun identiteit kunnen ontdekken, vormen en uiten.

 

Dat laatste beschouwen we zelfs als een opdracht voor de nieuwe generaties. Dat is op dit moment Gen Z waarvan Leiden als kennisstad een relatief buitengewoon grote populatie kent (11% gemiddeld in studentensteden, ruim 23% in Leiden). Demografische voorspellingen laten zien dat deze populatie de komende decennia steeds groter zal worden.

 

Missie

Het dagelijks leven tussen haakjes

Gebr. de Nobel zet het dagelijks leven tussen haakjes en schept ruimte voor de Leidse nachtcultuur. Dat is wezenlijk en noodzakelijk, want ook daarmee geven nieuwe generaties vorm aan de toekomst.

 

Gebr. de Nobel is een plek waar wordt gevierd, bedacht, beleefd en gedeeld, met muziek als belangrijkste energiebron. Het is een plek waar ruimte is voor iedereen, een plek waar muzikanten en kunstenaars en hun publiek samenkomen, een plek waar mensen opgaan in de muziek, in de show en in elkaar. Het is de plek waar we de nachtcultuur de volle ruimte geven.

 

Gebr. de Nobel is niet bang om een heldere ambitie uit te spreken: Wij gaan de meest toonaangevende plek in de Leidse nachtcultuur worden!

background texure