Downriver Dead Men Go
Rock
10 maart 2023, 19:00

Downriver Dead Men Go

Releaseparty van album 'Ruins'

Deur open

19:00

Zaal

Kleine Zaal

Prijs

€ 15,00
*incl. servicekosten

Eind 2022 kwam het langverwachte, derde album van Downriver Dead Men Go uit, getiteld Ruins. In februari 2023 wordt de vinyl versie verwacht. Om dit nieuwe album te vieren, speelt Downriver Dead Men Go een album release show in Gebr. De Nobel.

Deze avond staat avond in het teken van Ruins, maar uiteraard zullen ook nummers van de eerste twee albums gespeeld worden.
 
Downriver Dead Men Go is een cinematische post-rock band uit Leiden. Hun stijl wordt omschreven als de ultieme soundtrack voor een regenachtige dag. Melancholisch, duister, dynamisch en filmisch. Het nieuwe album voegt stevige gitaren toe aan de sfeervolle toetsen en de warme, kenmerkende zang van Gerrit Koekebakker.
 
Na hun twee succesvol ontvangen albums Tides (2015) en Departures (2018), zet de band met Ruins een flinke muzikale stap voorwaarts. Zanger Gerrit: “Dit album is ons beste werk tot nu toe. Alle bandleden hebben zichzelf overtroffen in de studio. De nummers zijn nóg dynamischer en filmischer dan de voorgaande albums. We kunnen niet wachten om deze nummers live te spelen!”

De pers over Ruins:

PROGRADAR: “Simply superb"
SOUNDCHECK NETWORK: “Their most complete work of art to date"
DE SUBJECTIVISTEN: “ Een overdonderend meesterwerk"
 

background texure