
Arifa: Danubian Voyage
Een muzikale brug tussen Oost en West
Datum |
25 mei 2023 |
Deur open |
19:30 |
Zaal |
Kleine Zaal |
Prijs |
€ 17,50 |
Last minute |
€ 20,00 |
*incl. servicekosten |
Arifa’s muziek is zo divers als zijn leden. Met Zhivko Vasilev uit Bulgarije, Bence Huszar uit Hongarije, Franz von Chossy uit Duitsland en de Nederlands/Turkse Sjahin During, variëren ze in hun stijl van traditionele Turkse en Balkangeluiden tot jazz en hedendaagse muziek.
De creatieve chemie tussen de vier leden is in 2010 ontstaan. Sindsdien hebben ze hun muziek over de hele wereld ten gehore gebracht en hebben ze in 28 landen op 5 continenten opgetreden. De hoogste tijd dat ze bij ons langskomen!
Zhivko Vasilev (kaval)
De nieuwste toevoeging aan het palet van de band is de kaval, een blaasinstrument dat traditioneel in de Balkanlanden en op het Bulgaarse platteland werd gebruikt door herders, om hun kudde schapen te verzamelen. Het zoete en frisse geluid lokte Zhivko weg van zijn piano en accordeon. Hij werd de eerste kavalspeler ooit die jazz studeerde aan de Codarts in Rotterdam.
Bence Huszar (cello)
In het ouderlijk huis van Bence in Hongarije was klassieke muziek altijd al aanwezig. Bence experimenteerde dan ook al vroeg met verschillende technieken op de cello, wat hem uiteindelijk heeft geholpen om nieuwe manieren van ritmische improvisatie te ontwikkelen, gebaseerd op pulsen.
Franz von Chossy (piano)
Franz groeide op in Duitsland, maar omdat zijn oma uit Oekraïne kwam, had hij ook interesse in de geluiden van het oosten. Zijn heldere, lyrische en impressionistische stijl is al sinds jaren een kenmerk van Arifa's muziek.
Sjahin During (percussie)
Sjahin – de oprichter van de groep – had al lang voor 2010 een reputatie als percussionist van wereldklasse opgebouwd. Doordat hij vroeger les heeft gehad van meesters uit Cuba, Turkije, Spanje, Afrika en India, bevat zijn percussieset geluiden uit elk continent.
Om deze content te kunnnen zien, moeten marketing cookies worden geaccepteerd. Ga naar de cookie instellingen pagina om de cookies te accepteren. Refresh vervolgens deze pagina.
