Bewaar je ticket
9 april 2020

Bewaar je ticket

en bezoek ons later!

Datum

9 april 2020

Helaas zijn veel van onze events tot 1 juni 2020 geannuleerd of verplaatst vanwege de voorzorgsmaatregelen om verdere uitbraak van het corona virus te voorkomen. Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk evenementen te verplaatsen. Voor een groot aantal events is dit gelukt. Laten we voorop stellen dat we nog steeds bezig zijn om voor shows waar dit nog niet gelukt is een nieuwe datum te vinden. Gezien de huidige situatie duurt dit helaas wat langer dan wij zouden willen. Dit zorgt er ook voor dat sommige mensen zich zorgen maken over het verlies van de waarde van hun ticket. Gelukkig hebben wij daar nu een oplossing voor.

Voucherregeling

Wanneer je verhinderd bent bij een verplaatst concert, of een evenement niet meer verplaatst kan worden, zetten wij je ticket om in een voucher. Deze voucher kun je tot 12 maanden na uitgifte inwisselen voor een ander evenement bij Gebr. de Nobel*. De waarde van je voucher is het oorspronkelijke ticketbedrag plus de servicekosten die je betaald hebt. 

Wij hebben wat tijd nodig om dit achter de schermen technisch te realiseren, maar alle kaartkopers van gecancelde shows, ontvangen hier medio mei een email over. Vanaf dan is het mogelijk om je ticket te verzilveren in een voucher. Wij vragen wederom om jullie geduld, maar hopen zo een passende oplossing te hebben. Goede nieuws is: wij zien jullie gelukkig weer terug!

*met uitzondering van enkele evenementen i.v.m. externe kaartverkoop (40UP, PANN)

Waarom de ticketregeling?

Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de culturele- en sportbranche dat kaartkopers hun favoriete podium of evenement later bezoeken. Dit helpt de economische impact die ontstaan door de maatregelen omtrent het coronavirus in de culturele sector op te vangen. Hierdoor kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook alle mensen achter de schermen die de evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele en sportsector.

Wil je meer weten over de achtergronden, kijk dan naar dit filmpje van de NOS of dit fragment van Radar.

 

Hoe werkt de ticketregeling?

Als een evenement, bijvoorbeeld een voorstelling, wedstrijd of concert is afgelast,  krijg je je geld - inclusief service en/of reserveringskosten - terug in de vorm van een voucher, een digitaal tegoed. Hoe dat precies in zijn werk gaat, verschilt per organisatie. Als het evenement, is verzet, blijven de kaarten gewoon geldig. Kan je niet op de vervangende datum dan kan je een voucher aanvragen.

 

Hoe lang is mijn voucher geldig?

Tickets voor evenementen die moeten worden verplaatst als gevolg van het coronavirusblijven geldig voor het verplaatste evenement, mits die verplaatsing plaatsvindt binnen een termijn van 13 maanden na het oorspronkelijke evenement. Als je uiteindelijk je voucher niet hebt gebruikt en de termijn is verlopen, krijg je je geld terug.

 

Kan ik ook mijn geld direct terugkrijgen?

Als consument heb je het recht om je geld terug te vragen. Wanneer het geld wordt teruggestort is afhankelijk van of het een geannuleerd of een verplaatst evenement betreft. Indien het evenement verplaatst is, kan je geld teruggestort worden. Indien het evenement geannuleerd is, is deze termijn tot 3 maanden na de datum waarop het evenement zou plaatsvinden. Deze ticketregeling is echter niet voor niets opgezet: culturele instellingen kunnen omvallen als iedereen dat doet. Vandaar dat ook de overheid deze regeling steunt.
Ook het terugvragen van je ticketgeld hangt samen met de technische realisatie achter de schermen. Wij verwachten dit z.s.m. werkend te hebben en zullen dit dan ook naar alle kaartkopers hoe dit proces in zijn werk gaat.

 

Kan ik een donatie doen?

Graag zelfs! Per organisatie verschilt het hoe dat georganiseerd is. Sommige hebben een eigen fonds opgericht, andere verwijzen je direct naar de donatiemogelijkheden bij de makers. Kijk daarvoor weer op de website van de betreffende organisatie.

 

Doet mijn evenement, organisator, theater of festival mee?

In principe kunnen alle Nederlandse theaters, concertzalen, organisatoren, poppodia, monumenten, musea en festivals van deze regeling gebruik maken.

background texure