Danspaleis van Kooten
Pop
22 februari 2019, 19:30

Danspaleis van Kooten

Datum

22 februari 2019

Deur open

19:30

Prijs

€ 17,50

Deurprijs

€ 20,00
*incl. servicekosten

Kasper van Kooten, oprichter, drummer en leadzanger van DansPaleis Van Kooten heeft zijn muzikale roots in de 70’, 80’s en 90’s liggen. Hij groeide op met de platen van zijn ouders, die varieerden van Stevie Wonder tot Fleetwood Mac.

In de 80’s richtte hij op zijn dertiende zijn eerst bandje op waarmee hij nummers van The Police tot Prince speelde. In de 90’s drumde Kasper bij Acda & de Munnik en organiseerde daarnaast zeer succesvolle muzikale thema-avonden in De Club/Odeon en Toomler. Het doel was met liefde voor de beste nummers uit zijn jeugd de tent op zijn kop zetten. Voor zijn eigen Nederlandstalige albums ontving hij de Zilveren Harp en toerde door Nederland en België.
 
Na de theaterschool en het vele tv-, film- en theaterwerk dat volgde kroop het live-muziek-bloed toch weer waar het niet gaan kon: in het Tobacco Theater in Amsterdam richtte Kasper met zijn vaste muziekvrienden Arjen, Frank, Lara & Raphaël DansPaleis Van Kooten op. Een reeks stijf uitverkochte shows (gedurende twee jaar) volgde. Een succes onder dans- en discoliefhebbers. Na het einde van die reeks concerten werd vaak verlangend gevraagd om een terugkeer. En nu is het DansPaleis van Kasper van Kooten in exclusieve samenwerking met AT Bookings dan eindelijk weer te boeken in een club, op een event of op een festival!
 

Danspaleis van Kooten

DansPaleis Van Kooten is een muzikaal gelikte high energy disco-show vol herkenning en humor. Met dance-classics uit de jaren 70, 80 en 90, voorzien van een perfecte imitatie of een zeer speciale uitvoering door Kasper & zijn band. Alle songs met de perfecte sound en unieke live-performance uit die tijd. Van Michael Jackson tot Madness, van Bobby Brown tot Pat Benatar, gespeeld door de beste muzikanten van Nederland en gezongen door:
 
Kasper van Kooten en zijn betoverende disco-queen Lara Kowsoleea. Samen nemen ze je bij de hand, smeren de disco-honing in je oor en zorgen dat je binnen twee minuten staat mee te zingen én te dansen! De combinatie van enorme muzikaliteit en humor maakt DansPaleis uniek. Dit is geen doorsnee coverband, maar een theatrale disco-machine met humor, swing en swag.
 
De band bestaat uit gelouterde muzikanten (van o.a. Candy Dulfer en de 3J’s) met roots in de funk, disco, soul, pop & r&b en wordt geleid door de man die drumde van Carré tot Ahoy, van Lowlands tot Paradiso en met zijn cabaret optrad in zo’n beetje elk theater dat Nederland rijk is. Rasentertainer Kasper van Kooten grijpt je bij hand, geeft je wat je wilt horen… en dwingt je de dansvloer op! Met o.a. mash-ups, medleys & mama-appelsaps, én….het originele dansje van Rick Astley!
 
Kasper van Kooten: drums, zang & percussie.
Lara Kowsoleea: zang & percussie
Arjen Mooijer: keyboards, programming & zang
Raphaël Hermans: bas & synthbass
Frank Stukker: gitaar & zang
 

background texure