De Kift
Pop

De Kift

Top 30

Datum

21 februari 2019

Deur open

19:30

Prijs

€ 15,00

Deurprijs

€ 17,50
*incl. servicekosten

30-jarig De Kift speelt Top 30 samengesteld door fans.

De Kift

Feesten, feesten, feesten! In dit jubileumjaar doet De Kift er nog een schepje bovenop. En niet alleen, maar samen met trouwe publiek dat eerder dit jaar hun vijf favoriete liedjes van De Kift kozen. In het online stemformulier stonden alle honderdnegentig nummers die De Kift maakte: dertig jaar tomeloze energie, weemoed, intimiteit en euforie met liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur.

Uit deze keuze van het publiek is de De Kift Top 30 samengesteld. Deze wordt tijdens het jubileumjaar live gespeeld. De jubilaris heeft er zin in.

Wat is De Kift

De Kift is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Met een danige dosis gecontroleerde chaos brengt De Kift een megamooie mix van magnetiserende muziek en Nederlandstalige liedteksten samengesteld uit de wereldliteratuur. De Kift bracht sinds de oprichting in 1988 elf studioalbums uit, werkte mee aan verschillende theater-, film- en samenwerkingsprojecten, schrijft muziek voor film en televisie en toert met shows in binnen- en buitenland.

Wie is De Kift

De Kift wordt vaak gezien als een grote familie: met Ferry Heijne als zingende en blazende frontman, neef Pim op gitaar en broer Marco als muzikale manus-van-alles (zang, percussie, autoharp, steeldrums, toetsen). Vader Jan speelde tot 2015 trompet en moeder An deed jarenlang de merchandise. Drummer Wim ter Weele is weliswaar geen familie, maar staat samen met Ferry als medeoprichter en artistiek leider van De Kift vanaf het prilste begin in de muzikale en organisatorische basis. Daarnaast is Wim verantwoordelijk voor de decors en de vormgeving van alle handgemaakte, bijzondere albumverpakkingen.

Wie zijn De Kift

Ferry Heijne (zang, trompet, gitaar, bastuba, bariton, trombone)
Wim ter Weele (drums, zang)
Mathijs Houwink (basgitaar)
Pim Heijne (gitaar)
Frank van den Bos (keyboard, accordeon, zang, autoharp)
Lot Vandekeybus (bastuba, trombone, zang)
Saskia Meijs (altviool)
Eilidh Martin (cello)
Roos Janssens (baritonsax)
Marco Heijne (zang, steeldrum, drums)
Patrick Votrian (bastuba, trombone, bariton)
Han Hulscher (trompet)

N.B. - de bezetting wisselt per album, show en project

 

Boeiend is een optreden van De Kift het altijd.”… “Zaanse punkfanfare na dertig jaar nog springlevend

 3 voor 12 Friesland over de Top 30 op Oerol, Terschelling

-

De Kift geeft voor het eerst in dertig jaar de macht aan het publiek

Oerol Dagkrant over de Top 30 op Oerol, Terschelling

-

“De Kift, dat enerzijds punk is en muzikaal uitwaaiert naar hoeken van de (Oost-) Europese muziektraditie waar zich zelfden een popmuzikant vertoont, maar anderzijds zo Hollands is als hutspot.”

De Volkskrant over De Kift

-

“Je komt zo’n band maar één keer in je leven tegen.”

Muziekweb over De Kift

 

De Kift
background texure