Get Lost!
Cultuur
24 maart 2018, 11:00

Get Lost!

Marktsteegfestival

Datum

24 maart 2018

Deur open

11:00

Prijs

€ 17,50
*incl. servicekosten

Duik vijftien uur lang in een onbekende wereld en verdwaal door de oude fabriekspanden van de Marktsteeg. Nu het cultuurkwartier langzaam gestalte begint te krijgen willen de bewoners de stad uitnodigen voor een voorproefje van wat komen gaat: een plek waar je in de toekomst hele dagen kunt kijken, luisteren, ruiken, proeven en voelen.

Zodra je zaterdag 24 maart de poort doorgaat zullen al je zintuigen dan ook flink aan het werk moeten. De reis begint om 11.00 met een groots gezamenlijk ontbijt, zodat je de hele dag met een goed gevulde buik kunt genieten van voorstellingen, beeldende kunst, films, lezingen en muziek.

De programmering wordt verzorgd door De VeenFabriek, Gebr. de Nobel, T.I.M.E., Bioscopen Leiden, Marktsteeg 10, MC Kassett en Scheltema Leiden.

Wie, wat, waar, hoe laat?

Lang leve het tijdschema voor in je broekzak! Download hier de gratis TimeSquare app voor op je smartphone. Zo heb je de hele dag een duidelijk overzicht van het gehele programma van Get Lost! 

Get Lost! Tijdschema

Get Lost! Tijdschema

Get Lost!

Line-up:

WEVAL
Weval, Harm Coolen en Merijn Scholte Albers, staat bekend om de warme en prikkelende sound met epische synth melodieën en intense, hypnotiserende ritmes. Het jonge producersduo maakte diepe indruk met hun debuutalbum waarmee zij zich in het succesvolle elektronische rijtje van Flume en Moderat vestigen. Vorig jaar stonden ze al op grote festivals als: Lowlands, Pukkelpop en Eurosonic Noorderslag.

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn ontwikkelt speciaal voor ons festival een bijzondere solo-act voor met projectie, tekst en eigen muziek op gitaar en synths.

EUT
Knallende catchy postpop van Neerlands bodem. EUT staat niet voor Ethiopisch Ultramarijn Transport. Waar ze wel voor staan is lak aan compromissen en excuses voor volwassenen om het kind in zich volledig loos te laten gaan. EUT combineert een Zweeds talent voor melodie met een Duits gevoel voor ritme, Franse flair en Brits bravoure. De eerste single 'Dusty Old Me' is net een paar maanden uit en de debuut langspeelplaat wordt begin 2018 verwacht. Kijk uit voor dikke beats en mooie melodieën, catchy popsongs in een dwangbuis over jeugdigheid en volwassen worden. EUT staat ook niet voor Europees Usurperend Traktaat, maar het rijmt wel op leut en dan is meteen ook de live ervaring even voor je samengevat. Hoera voor de 90's!

Dakota
The future is female! Daar worden we allemaal beter van – vooral als die toekomst er zo uitziet als de wonderschone en tegelijk hard & eerlijke muziek van Dakota. Het voorzichtig openbloeiende ‘Silver Tongue’, de dwingende herhaling in ‘Icon’ – Dakota is dreamy indierock met garagerafels op zijn prachtigst. De Britten van The Great Escape moesten en zouden ze boeken, net als Oerol, Mañana Mañana en Down The Rabbit Hole.

Destructive Penguins
Met een explosieve cocktail van pop, hiphop en reggae willen Destructive Penguins niet alleen grenzen verleggen maar vooral ook mensen verbinden. Op het podium schromen ze er niet voor om daar een zomers feest van te maken. Dansen, springen en zweten; het hoort er allemaal bij. De energie, de liefde en het plezier spatten er elke show vanaf. De Penguins laten niemand aan het feest ontsnappen. Be prepared!

Dollkraut Band
De band speelt in live setting een spannende mix met spacende 70's synths, new-wave en disco invloeden. Zowel nationaal als international maakt Dollkraut Band furore met hun shows!

The Mighty Breaks
The Mighty Breaks zijn zes beste vrienden uit Voorschoten. Ze staan bekend om hun energieke live shows, en komen gewapend met fuzzy gitaren, keyboard riffs en een - voor een garage band - verassende maar treffende toevoeging van saxofoon. Hun garagepop/90’s alternative sound is geïnspireerd door artiesten als Guided By Voices, Black Lips en The Dandy Warhols.

Felix Tapes
Felix Tapes has been playing his favourite records in multiple nightclubs in and around Amsterdam since 2010. Being raised by two Africa lovers, African music influenced him since his childhood. Felix also travelled through South America a lot. Just listening to his sets and productions tells you how much the rhythms and grooves from these continents inspired him to create his own style. From Nigerian funk to Amazon tribe music, everything is possible. With his percussive and euphoric sounds he already rocked dancefloors at venues like: Ruigoord, Sugar Factory, Bitterzoet, Georgies Wundergarten, Studio K, Dhoem Dhaam and Gebr de Nobel.

Minirave by Don de Baron

René Oskam
In 2013 schreef hij als gastdichter voor de dagdichter een gedicht over de zonnewende. Inmiddels is zijn bereik uitgegroeid tot meer dan 50.000 volgers via social media. Sinds 1,5 jaar is hij fulltime dichter en is hij inmiddels de trotse vader van twee gedichtenbundels geworden. Rene Oskam zal in een aantal korte sessies gedurende de dag voordragen uit zijn bundels 'Safari door de Kosmos' en 'Zwemlessen in een Zee van Tijd'

Brunch in de Steeg
Word wakker en schuif aan in de steeg. Geniet van een heerlijk zaterdagochtend brunch met mensen uit de buurt.

Veenfabriek – Title with Logo.
Reclames verleiden en fascineren. Paul Koek onderzoekt met een ensemble van 12 acteurs/muzikanten (v) van de Veenfabriek en T.I.M.E. de schoonheid van de commercial en de wereld die er achter schuil gaat.

KRAAK – KASSETT
Muziektheatercollectief KASSETT houdt tijdens Get Lost een theatrale guerrilla-actie voor hun nieuwste voorstelling KRAAK! KASSETT doet een verwoede poging het beruchte Voynich-manuscript te ontraadselen en de code te kraken. Met muziek en filosofie als sleutels onderzoekt KASSETT wat de invloed van taal kan zijn op een wereldbeeld. Kom luisteren, kijken, filosoferen en kraken! Doorlopend.
KASSETT bestaat uit Frank Siera, Oukje den Hollander en Selma Hanzon.

Gerjan Piksen – Orgelwaaien
Composities voor een installatie van orgels en ventilators. Gerjan is een masterstudent van T.I.M.E. Dit is een master van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en de Veenfabriek.

Veenfabriek & studenten ArtEZ Toneelschool
Studenten van de ArtEZ Toneelschool (Lichting 2019) spelen Reiziger in Muziek, gemaakt onder begeleiding van Ton van der Meer (Veenfabriek), Mara van Vlijmen (De Warme Winkel) en zangcoach Sterre Konijn. Geïnspireerd op het televisieprogramma van Han Reiziger. Denk bij Reiziger in Muziek aan: een Ode aan een vervlogen tijd / Muziekshow / Vrije geluiden-verhaal / Wereldmuziekkunst / Saaiheid als schoonheid.

Get Lost!
Get Lost!
Get Lost!
background texure