History In Concert in Rijksmuseum van Oudheden: Nagasaki Swim, Joya Mooi en The Indien
Pop
24 september 2022, 20:00

History In Concert in Rijksmuseum van Oudheden: Nagasaki Swim, Joya Mooi en The Indien

Datum

24 september 2022

Deur open

20:00

Prijs

€ 17,50
*incl. servicekosten

Editie 'De Romeinse Limes'

De Canon van Nederland en het Rijksmuseum van Oudheden organiseren samen History in Concert – Editie De Romeinse Limes. Het evenement brengt de geschiedenis van de Romeinse grens in ons land voor het voetlicht door middel van muziekoptredens van Nagasaki Swim, Joya Mooi en The Indien, speedlezingen en interviews.

datum: zaterdag 24 september 2022
tijd: vanaf 20.00 uur
locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden in Leiden
entree: € 15 (+ € 2,50 servicekosten)
History in Concert wordt geproduceerd in samenwerking met poppodium Gebr. de Nobel en met hulp van concertorganisator Friendly Fire.

Programma History in Concert
Nagasaki Swim, Joya Mooi en The Indien geven met muzikale optredens en interviews invulling aan het thema van de avond: De Romeinse Limes. Tussen de concerten door ontmoet u ‘echte’ Romeinen. Via korte lezingen in het museum komt u te weten welke sleutelstukken uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden aansluiten bij het Canonvenster De Romeinse Limes. De presentatie van de avond is in handen van Emmely de Wilt (NPO Radio2).

De Romeinse Limes
De Romeinse Limes was tweeduizend jaar geleden de noordelijke verdedigingslinie van het Romeinse Rijk. Deze grens liep dwars door het huidige Nederland. De Romeinse aanwezigheid was van grote invloed op de omgeving. Ook vandaag de dag worden we nog beïnvloed door het bestaan van grenzen. Welke rol spelen grenzen nu nog? Dat onderzoeken de artiesten tijdens dit evenement.

Canon van Nederland
De Canon van Nederland neemt u in vijftig vensters mee langs de belangrijkste gebeurtenissen, personen en voorwerpen die samen het verhaal van Nederland vertellen. Het is een initiatief van het Nederland Openluchtmuseum in Arnhem. Met de Canon als uitgangspunt slaan musea en gedenkplekken door heel Nederland de handen ineen om de veelzijdigheid van de Nederlandse geschiedenis voor het voetlicht te brengen, bijvoorbeeld via het jaarlijks terugkerende History in Concert.

Nagasaki Swim, Joya Mooi en The Indien

Nagasaki Swim

Al zijn hele leven voelt Jasper Boogaard zich thuis in Rotterdam. Zijn muzikale gelijken moet hij echter elders zoeken – in Philadelphia om precies te zijn, de stad van bands als Hop Along, Alex G en Algernon Cadwallader. De tijd die Boogaard daar tijdens een stage doorbracht in een opnamestudio en de heimwee die hij voelde bij thuiskomst, leggen de basis voor zijn band Nagasaki Swim.

Het debuut The Mirror maakte hij in zijn thuisstudio met behulp van enkele muzikale vrienden. Zijn voorliefde voor folk, country, ambient en field recordings komen samen op een plaat vol dromerige melodieën en melancholische meezingrefreintjes. De band die hij om zich heen verzamelde om de liedjes live te spelen (met Jim Luijten, Jasper Werij en Kat Kalkman) maakte al vele vlieguren in de Rotterdamse scene.

Joya Mooi

Joya Mooi verbindt wazige sonische verhalen met zoete melodieën en krachtige teksten. Ze is een niet te stoppen kracht. De zangeres heeft haar eigen hybride van trappy R&B en droompop gecreëerd, waarin ze verhalen uit haar verleden en heden belichaamt. Met wortels in Nederland en Zuid-Afrika is ze toegewijd om haar eigen eerlijke kijk op de wereld te delen, en zo bij te dragen aan een rechtvaardiger toekomst.

The Indien

Moderne alt-pop, een passie voor psychedelica en soul uit de jaren 60 én een vocalist met een prachtige, hunkerende stem die de ziel van elke luisteraar raakt: The Indien is tijdloos. De producties van de band zijn rijk aan live-instrumentatie en creatieve invloeden.

The Indien werd opgericht in Rotterdam door Rianne en gitarist Casper Talsma. Het duo is de kern achter het collectief. Co-producer/studio drummer Maarten Hemmen en bassist Janneke Nijhuijs behoren ook tot het collectief. De eerste twee EP’s Cologne en Hiatus bezorgde de band een groeiende status in Nederland. De band pakte airplay en speelde op grote festivals als Lowlands. Het succes van de band viel niet alleen op in Nederland, maar ook in het buitenland bij het Britse label Disturbing London, wat de band een platencontract opleverde.

History In Concert in Rijksmuseum van Oudheden: Nagasaki Swim, Joya Mooi en The Indien

De presentatie van 'History in Concert' is in handen van Emmely de Wilt (NPO Radio2).

History In Concert in Rijksmuseum van Oudheden: Nagasaki Swim, Joya Mooi en The Indien
background texure