Maxfest071
Rock
17 november 2018

Maxfest071

ALLROUND EN TRIBUTE BANDS

Prijs

€ 12,50
*incl. servicekosten

De eerste editie van Maxfest 071. Op één avond o.a. het geluid van Jimi Hendrix, AC/DC, Pearl Jam, Nirvana, Beatles, Foo Fighters en nog veel meer grote bands!

De mannen van Maximum Overdrive hebben voor deze avond maar liefst 5 bands uit Leiden en de regio uitgenodigd voor een onvergetelijke avond. Vol met bekende nummers van de grootste helden in de rock en popgeschiedenis, maar ook veel eigen werk. In de grote zaal staan allround bands, terwijl in de kleine zaal tribute bands de beste nummers weer ten gehore brengen met een kleine twist. 
Verwacht vlammend gitaarwerk, spetterende solo’s en harde drums. Hoe dan ook, houdt zaterdag 17 november vrij voor de eerste editie van Maxfest071. 

Line-up:

  • Maximum Overdrive

  • Bald as Love

  • Morning View

  • Grave Dohls

  • 10Electric

  • Helter Shelter

Maxfest071

Maximum Overdrive

Al ruim 26 jaar staan de 4 mannen van Maximum Overdrive op verschillende podia met hun unieke sound van een mengeling van nieuwerwetste rock met punk invloeden.

In de loop der jaren hebben ze dan ook een zeer groot en breed repertoire opgebouwd, bestaande uit zo’n 100 covers en 50 nummers eigen werk.

Maximum Overdrive is een no-nonsense band: spelen, daar gaat het om! Het publiek en zichzelf vermaken. En juist dat is waar Maximum Overdrive goed in is. De band slaagt er altijd weer in om een intiem contact met het publiek te creëren, of het nu om 100 of 1000 mensen gaat. De energie die er tijdens een optreden vanaf spat is ongekend.

Maximum Overdrive

Maximum Overdrive

Bald as Love

De sound van Jimi Hendrix is terug! Heyn Linger, Martijn Groen en Joost van der Graaf vormen sinds 2004 de Jimi Hendrix tribute band ’Bald as Love’. De volledige nalatenschap van deze mythe uit de popgeschiedenis wordt door Bald as Love op meesterlijke en integere wijze vertolkt. Gitarist/zanger Heyn Linger groeide op met de muziek van Hendrix, wiens opvatting en geluid van meet af aan deel uitmaakten van zijn spel. Bassist Joost van der Graaf en drummer Martijn Groen hebben zich eveneens vanaf hun eerste muzikale ontwikkeling laten inspireren door de ritmesecties van Jimi. Alles wat de heren spelen is doordrenkt van die specifieke Hendrix vibe en sound. Virtuoos vlammend gitaarwerk, op sommige momenten extatisch, zonder grenzen en dan weer uiterst subtiel en breekbaar, ondersteund door een ijzersterke begeleidingstandem. De band staat voor spelplezier, muzikale vrijheid, expressie en interactie en is een must voor elk jazz/blues festival, elk tribute festival, elke jazzclub, elke Hendrix fan en elke échte muziekliefhebber.

Bald as Love

Bald as Love

Morning view

Voornamelijk geïnspireerd door de alternatieve rockmuziek van de jaren negentig en mede dankzij de onhebbelijkheden van het Groenehartse polderlandschap zag Morning View het daglicht: ongezouten aanstekelijke rock covers. Na jarenlang elkaars muzikale pad te hebben gekruist in verschillende projecten was de samenwerking in deze formatie onvermijdelijk. Met een complete bezetting en vijf neuzen dezelfde kant op zag eind 2013 de band zijn eerste échte levenslicht in de huidige bezetting: Morning View was eindelijk een feit! Tegenwoordig laten ze menig podium trillen met covers van onder andere Pearl Jam, Alice in Chains, Nirvana, Stone Temple Pilots, Live en natuurlijk nog veel meer!

Morning View

Morning View

Grave Dohls

Grave Dohls is de enige Female Fronted Foo Fighters tribute band in ere van muziekheld Dave Grohl en zijn Foo Fighters. Cause no man can fill his shoes!

Met een gezamenlijke liefde voor Foo Fighters duikt Grave Dohls vijf jaar geleden de oefenruimte in om zich in de muziek van hun muzikale helden te verdiepen en zich deze eigen te maken. Tientallen optredens verder heeft Grave Dohls inmiddels in Nederland (en daarbuiten) een sterke live reputatie opgebouwd. Met grote muzikaliteit en passie worden de beste songs van de Foo Fighters de zaal in geblazen.

Grave Dohls zijn geen Foo Fighters lookalikes of copycats. Geen pruiken en opgeplakte baarden voor deze rockers. Het is een tribute band die een show neerzet waar de energie van af spat. Met Miss Fitt als frontvrouw is Grave Dohls anders dan elke andere Foo Fighters tribute. Met een aanstekelijk enthousiasme en sterk gevoel voor entertainment levert Grave Dohls een unieke live performance. Of om de woorden van Dave Grohl te gebruiken: “No one is you and that’s your power!”

Grave Dohls

Grave Dohls

10Electric

Vijf gasten uit Leiden: vierkant, rauw, denderend, swingend en zo origineel als liedjes van anderen kunnen zijn!! 10Electric brengt wat andere bands vergeten zijn te spelen, maar waarvan je altijd dacht. Geïnspireerd door o.a. AC/DC, Thin Lizzy, Danzig, Peter Pan SpeedRock en Kiss do weten ze menig rock liefhebber telkens weer te overdonderen met hun optredens.

10Electric

10Electric

Helter Shelter

In 1978 beginnen drie jongens hun eerste bandje: Qranq. Ronald Willemsen op bas, Marcel Willemsen op drums en Hendrik Kamlade op gitaar. Na twee jaar oefenen en optreden gaat ieder zijn eigen weg. Hendrik ontmoet in 1988 de zanger Fred Gressie en samen richten ze The Crew op. Deze band speelt een aantal jaren door het land. De gebroeders Willemsen spelen intussen in Gratis Bier, Les Zazous, Lt. Ernesto en nog veel meer. Fred timmert later aan de weg met Crackerman en The Breath Taking Angels.

In 2003 komen Marcel, Hendrik en Fred bij elkaar in de band Gonzales. Dance Rock. Deze band speelt twee jaar lang in verschillende tenten het dak eraf.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en het lot brengt vier mannen In 2013 weer bij elkaar. Samen vormen ze de band Helter Shelter; playing the best Beatles and Stones songs ever made. You Can't Always Get What You Want, Come Together, Paint It Black, Twist and Shout, Jumping Jack Flash, Don't Let Me Down... Helter Shelter giet het inmiddels 55 nummers lange repertoire in een eigen jasje: rauw, puur en swingend.

Helter Shelter

Helter Shelter

background texure