Mensen Zeggen Dingen
Overig
16 maart 2023, 19:00

Mensen Zeggen Dingen

Een taaltombola van spoken word, poetry, proza, comedy en barz

Deur open

19:00

Zaal

Kleine Zaal

Prijs

€ 7,50
*incl. servicekosten

Leiden opgelet! Mensen Zeggen Dingen strijkt weer neer in Gebr. de Nobel! Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dat is precies wat we deze avond gaan doen. Sophia Blyden stelt donderdag 16 maart René Oskam, Michael Koevoet, Dean Bowen, Annemieke Dannenberg, Swendeline en Een Kasper aan je voor.

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dat is precies wat deze mensen doen. Dingen uitspreken, bespreekbaar maken, uitroeptekens of vraagtekens erachter plaatsen en de volgorde bepalen. Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf - het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen.

Sophia Blyden is naast host zelf ook schrijver, dichter, programmamaker, literair redacteur, neerlandicus, feminist, activist én boekenwurm. In haar eigen (video)poëzie, fictie en teksten staan persoonlijke narratieven altijd centraal. Zo deelt ze over vrouw, van kleur en queer zijn en over haar relatie tot de mensen om haar heen. 

Spreker Michael Koevoet is eenzesde van boyband Sugafam, schrijft poëzie op maat en was resident bij podcast MaxiPoezie.

Dichter & performer Dean Bowen houdt zich bezig met de dynamiek van de samengestelde identiteit en hoe deze zich verhoudt tot een politieke en maatschappelijke positionering. 

Intens, ongepolijst en een tikkie eigenwijs; Een Kasper neemt je mee in zijn wereld van realiteiten en gedachten, van mooi tot lelijk en recht voor zijn raap.

Dichter René Oskam beschrijft zijn eigen werk als: "Kritisch, maar geen gezeik." Hij haalt zijn inspiratie uit alledaagse dingen en de woorden komen meestal vanzelf. 

Annemieke Dannenberg verkent het landschap tussen absurditeit en moderne zingeving, geloof en ontgoocheling en over Swendeline: "Ze doet alles op haar buikgevoel en bevindt zich altijd tussen hemel en aarden. Swendeline Ersilia is mens en meer, maar ook van alles wat ze nog niet kent. Verwoorden en verbeelden is een poging om daar dicht bij te blijven." 

Mensen Zeggen Dingen | Gebr. de Nobel 2022

Mensen Zeggen Dingen | Gebr. de Nobel 2022

Dean Bowen | Lowlands 2022

Dean Bowen | Lowlands 2022

background texure