Russo + support: Yves
Hiphop
8 oktober 2021, 19:30

Russo + support: Yves

Album release Show

Datum

8 oktober 2021

Deur open

19:30

Prijs

€ 12,50

Deurprijs

€ 15,00
*incl. servicekosten

Russo (21-11-1998) uit Houten is een jonge artiest die op vroege leeftijd al zijn eerste stappen in de muziekwereld zette. Op 8 oktober lanceert Russo zijn debuutalbum 'Eenzame Grote Dromers'. Een eerlijk autobiografisch album waar ziel en zaligheid is ingestopt. Het album is een vorm van therapie van een jaar, waarin hij van drie mensen afscheid heeft moeten nemen en zijn broer door een moeilijke tijd zag gaan. In dit album heeft zijn identiteit gevonden. Deze speciale release show zal in het teken staan van zijn debuutalbum, maar ook van eerder uitgebrachte songs. Verwacht een unieke, persoonlijke en oprechte album release show waar Russo je meeneemt in zijn muzikale identiteit.

Russo ontpopte zich in zijn tienerjaren al als veelzijdig producer voor artiesten als Ronnie Flex, Jonna Fraser en Big2 en nam later samen met artiesten van Kevin tot Sevn Alias muziek op. Dit aanstormende talent kreeg nationaal succes door een Gouden Award te ontvangen voor het nummer ‘Onderweg’, in samenwerking met Josylvio. Russo tekende in 2019 bij het label ROQ 'N Rolla Music, waar hij inmiddels zijn eigen EP’s ‘EGO 1’ en ‘EGO 2’  heeft uitgebracht. Op de EGO EP’s  worden afwisselend de vormen van EGO die Russo onderscheidt beschreven en staan samenwerkingen met Jebroer, Big2, Bryan Mg en Jayh Jawson. Niet alleen schreef hij alle nummers zelf, ook de productie is van zijn hand.

YVES woonde in zijn jongere jaren in Zaandam maar groeide grotendeels op in Almere, na geboren teworden in Amsterdam. De connectie met muziek werd hem al van huis uit met de paplepel ingegoten.Via de mixtape verzameling van zijn moeder kwam hij in contact met R&B, hiphop en soul muziek,invloeden die duidelijk terug te horen zijn in YVES zijn muziek. Nadat hij een periode voetbalde voorFC Volendam, besloot hij zich volledig te richten op muziek. Samen met producer SHY weet hij eenbrug te creëren tussen sounds van verschillende werelden en dit leidde tot de release van zijn debuutsingles ‘Lifestyle & Party’ en ‘Blijven Hopen’ . Zo verscheen YVES voor het eerst in de hiphop scène vanNederland. Zijn talent ontging Mr. Probz niet en zodoende tekende YVES n 2018 bij zijn label ‘LeftLane Recordings’. Met de singles ‘Dorpje’, ‘In M’n Hoofd’, ‘Medicijn’ en ‘Gespreksstof’ in 2019 stelde hij zichzelf in staatom zijn vaardigheden te ontwikkelen en begon YVES steeds meer aandacht en erkenning te krijgen vanhet grotere publiek. Begin 2020 bracht hij zijn langverwachte debuut EP uit genaamd; ‘SADDERDAYS’en samen met zijn executive producers SHY en Clarx Kent smolten zij de Neo-Soul, R&B, Hip-Hop, Jazzsound tot een collectief. De EP staat voor overwinning maar ook jezelf zijn, vele malen probeerdeomstanders hem te drijven in de richting van een andere sound, maar desondanks is YVES nietafgeweken van zijn eigen sound.

Let op: Voor dit concert werken wij met de CoronaCheck-app. 

background texure