The Rock Circus - talent tour voorronde
Metal
4 mei 2023, 19:30

The Rock Circus - talent tour voorronde

Met Release The River, Voltage Avenue, Downtown District & Cosmic Debris

Deur open

19:30

Zaal

Kleine Zaal

Prijs

€ 7,50
*incl. servicekosten

The Rock Circus Talent Tour is een talententraject en wedstrijd voor Nederlandse rock- en metalbands uit alle provincies, waarbij 4 bands strijden om een plek op The Rock Circus in de Brabanthallen.

De voorronde

De selectie voor de voorronde van Zuid-Holland in Gebr. de Nobel is:

* Release The River

* Voltage Avenue

* Downtown District

* Cosmic Debris

 

Release The River

RELEASE THE RIVER is een blackened death metal powertrio uit Leiden. Beklemmende sferen, knallende riffs en verwoestende grooves maken de weg vrij voor een nieuw tijdperk van venijnigheid, waarin boosaardige sferen samenkomen met krachtige en strakke metal. Begin 2022 werd SPIRIT CORRUPT onthuld, de debuut EP van de band. Spirit Corrupt neemt de luisteraar mee op een reis langs ruïnes, sektes, geschiedenis en donkere bossen op zoek naar de corrumperende aard van de mensheid.

Voltage Avenue

Voltage Avenue is een Pop Punk band uit Rotterdam. Het moderne, gelikte geluid van artiesten als Mod Sun en MGK wordt gemengd met de ruigere, old- school Pop Punk sound, met invloeden van titanen binnen het genre als Sum 41 en Anti-Flag. Live shows van Voltage Avenue worden gekenmerkt door een waanzinnige dosis aantsekelijke energie, positieve vibes en inclusiviteit. Iedereen is welkom in de Voltage Avenue familie.

Downtown District

Downtown District is een jonge, re-inventieve punkrockband uit Leiden.  Sinds de oprichting is de band succesvol bezig het 90’s skate punk sound opnieuw uit te vinden en hierbij genre hokjes te doorbreken door elementen van post-hardcore, drum ‘n’ bass en ska toe te voegen.

Cosmic Debris

Stap in de ruimtecapsule met Cosmic Debris en geniet van het uitzicht! Verwacht psychedelische landschappen en adem de jaren 70 vibraties in terwijl je je hoofd uit het raam steekt. Dit spacerock trio bestuurt het schip op geheel eigen wijze. Oordoppen mee want harder is ALTIJD beter.
 

Wat wint de winnaar van de voorronde?

  • Een plek op de Talent Stage tijdens The Rock Circus 2023;
  • Een workshop georganiseerd door Mojo, gericht op hoe de bands alles uit hun deelname aan The Rock Circus kunnen halen: promotie, internationalisering, engagement;
  • Inhoudelijke verdieping door samenwerking met Willem Twee Studios;
  • Een nader te bepalen geldbedrag voor deelname aan The Rock Circus 2023;
  • Een heel nieuwe fanbase die de bands leert kennen; 
  • Een introductie van de bands aan de heavy-programmeurs van Nederland;

 

Zo verloopt het traject van The Rock Circus Talent Tour:

  1. De voorrondes: Twaalf betrokken poppodia hosten een battle of the bands. Bij ieder popppodium wordt een winnaar gekozen door de jury en door publieksstemmen.
  2. De twaalf gekozen bands krijgen de mogelijkheid om hun talenten verder te ontwikkelen, door onder andere workshops georganiseerd door Mojo en kennismaking met de Willem Twee Studios.
  3. De twaalf winnende bands nemen deel aan The Rock Circus in november 2023, op de speciaal ingerichte Talent Stage. Hier kiest een jury wederom een van deze bands als winnaar, die vervolgens een plek op het hoofdpodium van TRC 2024 krijgt.

 

FAQ

Wat is The Rock Circus Talent Tour?
The Rock Circus is een nieuw rock/metalfestival dat plaatsvindt van 3 tot 5 november 2023 in de Brabanthallen, Den Bosch. Voorafgaand aan The Rock Circus 2023 vindt The Rock Circus Talent Tour plaats, een talententraject en wedstrijd voor Nederlandse rock- en metalbands uit. Tien podia uit tien Nederlandse provincies scouten rock- en metalbands in hun eigen provincie om hen de kans te geven om op het festival te spelen. The Rock Circus Talent Tour wordt eens per twee jaar georganiseerd.

Wie maakt de selectie van bands voor elke voorronde?
Dat verschilt per poppodium. Elk poppodium kiest hoe zij de selectie doen voor de bands die tijdens de voorronde mogen spelen. Tijdens de voorronde is er een externe jury die bestaat uit diverse heavy professionals uit de provincie waarin de voorronde plaats vindt.

Ik heb me aangemeld, wat kan ik hierna verwachten?
Een week na sluiting van de open call krijg je bericht via het poppodium dat de voorronde in jouw provincie organiseert of je geselecteerd bent. In dit bericht staat ook aanvullende informatie wat er van je verwacht wordt tijdens de voorronde.

Er gaat iets mis met het formulier.
Lukt het niet met de inschrijving? Neem dan contact op met marketing@gebrdenobel.nl.

background texure