VLTIMAS + support: AntropomorphiA
Metal

VLTIMAS + support: AntropomorphiA

Rune Eriksen, David Vincent en Flo Mounier

tickets

Datum

26 juni 2019

Deur open

19:30

Prijs

€ 20,40

Deurprijs

€ 22,90
*incl. servicekosten

Na enkele jaren afwezigheid in de black metal-scene, besluit gitarist Rune Eriksen (AURA NOIR, EARTH ELECTRIC, ex-MAYHEM) terug te gaan naar de auditieve landschappen waar hij algemeen bekend om staat. Na jarenlang gespeeld te hebben met extreme metal bands in Noorwegen, probeert Eriksen klassieke, koude Scandinavische riffs te verenigen met een snufje van duisternis en de kenmerkende kracht van death metal.

Eriksen bundelt zijn krachten met David Vincent van de legendarische death metal-formatie Morbid Angel, en de veelgeprezen drummer Flo Mounier van Cryptopsy. Via Season of Mist releasen zij begin 2019 hun debuutalbum onder de naam VLTIMAS. 

De basis voor VLTIMAS werd gelegd toen Rune Eriksen, na het verzamelen van een handvol riffs naar drummer Flo Mounier stapte met het idee om samen een band te beginnen. Rune en Flo hadden in het verleden al samen nummers gecomponeerd en opgenomen en deze samenwerking bleek een succes. Om dit project naar een nog hoger niveau te brengen wilden zij hier een buitengewone stem aan toevoegen. Dit resulteerde in het vragen van David Vincent van Morbid Angel om het drietal compleet te maken. David Vincent had net Morbid Angel verlaten en was toe aan een nieuw hoofdstuk binnen zijn carrière. Met de komst van VLTIMAS viel alles op z’n plaats. 

VLTIMAS + support: AntropomorphiA
background texure